Oprichter Symbioose

Jacqueline van Zwol groeide op in de derde generatie van een familie waarin het familiebedrijf een prominente rol speelde. Sinds 2004 richt ze zich volledig op begeleiding bij opvolging, overdracht en goed bestuur en coacht ze professionals en managers. In 2014 heeft ze naast Symbioose met drie andere partners Innoo family business consultants opgericht, zie www.innoo.nl.

Na haar financiele loopbaan is Jacqueline opgeleid als mediator en gecertificeerd als coach. Ze is voorzitter van het bestuur van de Stichting Administratiekantoor van een paar familiebedrijven. Ze doceert aan verschillende universiteiten of hogescholen over opvolging, overdracht en goed bestuur in familiebedrijven. Ook is ze lid van de Raad van Commissarissen van Cyclus NV, een afvalinzamelingsbedrijf en heeft ze ervaring in diverse raden van toezicht. Ze schreef als co-auteur het boek Gespreid bedje of spijkerbed? Over opvolgers in familiebedrijven (2010, Business Contact).

Jacqueline woont in Amersfoort met haar echtgenoot Reinoudt van Rijckevorsel en hun kinderen Myrthe, Cees en Tom.

“We woonden boven de zaak waar mijn opa, mijn vader en zijn broers samen de leiding hadden. Veel bleef onuitgesproken. Zakelijk was het niet gemakkelijk. De familie zat niet op een lijn en was niet in staat het zakelijke tij te keren. Dat had weer gevolgen voor de familie en familieverhoudingen. Ik koos ervoor om iets heel anders te gaan doen, ging rechten studeren en bij een bank werken.”

 

In haar loopbaan bij ABN AMRO heeft zij gewerkt in projectfinanciering, private equity en fusie- en overnameadvisering, in binnen- en buitenland. Ook stuurde ze als als directeur Corporate Clients een team van 120 mensen aan verantwoordelijk voor de grootzakelijke klanten van ABN AMRO in Noord Oost Nederland.

“In advisering bij fusies en overnames ontstond mijn interesse voor de emotionele kant van de bedrijfsoverdracht. In mijn functie als directeur en manager werd de basis gelegd voor mijn ideeen over veranderprocessen in complexe organisaties.”

 

In de loop der jaren ontwikkelde zij haar interesse voor niet-financiële vraagstukken en veranderprocessen in organisaties, vooral in familiebedrijven. Zij werd geregistreerd mediator, gecertificeerd (team)coach en gecertificeerd in leiderschapsontwikkeling.

“Met een gezin met drie kinderen en een persoonlijkheid die hard werken niet schuwt is het bewaken van de balans tussen werk en privé een thema in mijn leven. Ik heb vaak bewust keuzes in mijn werkende leven gemaakt. Ruim 12 jaar geleden besloot ik mij te gaan richten op familiebedrijven en bedrijfsfamilies, dat is een goede keuze geweest.”